Erasmus+ mobilitāte

Par programmu

ERASMUS+ mobilitātes programma ļauj studējošajiem, docētājiem, akadēmiskajam personālam un visām izglītības sistēmā ieinteresētajām pusēm doties uz kādu no Erasmus+ partnervalstīm, lai mācītos un padziļinātu savu profesionalitāti, un dalīties ar iegūto akadēmisko, profesionālo un dzīves pieredzi ar citiem studentiem.

Rīgas Menedžmenta Koledža sadarbojas ar šādām valstīm: Spāniju, Itāliju, Turciju, Portugāli, Lietuvu un daudzām citām. Mēs turpinām intensīvi strādāt, lai paplašinātu mūsu starptautiskos sakarus.

Īstenotie Erasmus + projekti augstākās izglītības sektorā (HE)

Projekts Projekta ilgums

Erasmus+ projekts augstākās izglītības sektorā Nr. 2017-1-LV01-KA103-035384 – “Studentu un personāla mobilitātes starp programmas valstīm”

16 mēneši, 2017. gada 1. jūnijs līdz 2018. gada 30. septembris

Erasmus+ projekts augstākās izglītības sektorā Nr. 2018-1-LV01-KA103-046828 – “Studentu un personāla mobilitāte starp programmas valstīm”

24 mēneši, 2018. gada 1. jūnijs līdz 2020. gada 31. maijs

Erasmus+ projekts augstākās izglītības sektorā  Nr. 2019-1-LV01-KA103-060141 – “Studentu un personāla mobilitātes starp programmas valstīm”

16 mēneši, 2019. gada 1. jūnijs līdz 2020. gada 30. septembris

Studiju mobilitāte

Erasmus+ studiju mobilitāte ļauj studējošajiem pavadīt konkrētu studiju periodu kādā no Erasmus+ programmas dalībvalstu partneru augstskolām. Programmas mērķis ir sniegt studējošajiem vērtīgu akadēmisko, lingvistisko un kultūras pieredzi, studējot citās Eiropas valstīs.

Studiju mobilitātē var piedalīties studējošie, kuri ir reģistrējušies studijām Koledžā un neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā. Minimālais apmaiņas studiju termiņš ir 3 mēneši, maksimālais – 12 mēneši.

Viena studiju līmeņa ietvaros studējošais var doties studiju un/vai prakses mobilitātē kopumā līdz 12 mēnešiem. Studiju periods tiek vērtēts ECTS kredītpunktos. ECTS jeb Eiropas kredītpunktu pārneses sistēma palīdz iegūt pārskatu par augstāko izglītību, salīdzināt to, atzīt studiju rezultātus un nodrošināt kvalitāti. Lai sekmīgi pabeigtu studiju periodu ārvalstīs, ir nepieciešams, lai Erasmus+ studiju periods tiktu atzīts, novērtēts ar kredītpunktu skaitu un ieskaitīts studējošā Koledžas studiju periodā.

Stipendija ir paredzēta, lai palīdzētu segt ceļa, uzturēšanās un citus izdevumus, kas saistīti ar studiju periodu ārzemēs, bet negarantē, visu izdevumu segšanu.

Prakses mobilitāte

Erasmus+ prakses mobilitāte ļauj studējošajiem iziet praksi  ārvalstu uzņēmumos vai iestādēs kādā no Erasmus+ programmas dalībvalstīm. Studējošie, kuri ir reģistrējušies studijām Koledžā un neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā, ir tiesīgi piedalīties Erasmus+ prakses mobilitātē.

Erasmus+ prakses mērķis:

  • Palīdzēt studējošajiem pielāgoties Eiropas Savienības darba tirgus prasībām;
  • Sniegt iespēju attīstīt studējošo prasmes, tai skaitā valodu prasmes un iepazīties ar attiecīgās valsts ekonomisko un sociālo kultūru darba pieredzes iegūšanai;
  • Veicināt kvalificētu, atvērtu un starptautiski pieredzējušu nākotnes profesionāļu attīstību.

Erasmus+ praksi var iziet ārvalstu uzņēmumos, mācību vai pētniecības centros un citās organizācijās, izņemot ES iestādes un struktūras, organizācijas, kas administrē ES programmas, un studenta izcelsmes valsts diplomātiskās iestādes (vēstniecības). Vairāk informācijas atradīsi šeit.

Minimālais apmaiņas prakses perioda termiņš ir 2 mēneši, maksimālais – 12 mēneši.