Prakse

Kas ir prakse?

Prakse ir praktisks profesijas apgūšanas veids, kurā studējošie strādā ar reāliem projektiem, kas ir saistīti ar viņu studiju programmu vai vēlamo karjeru. Studējošie var izzināt un paplašināt savu profesijas redzesloku, kā arī prakses laikā apgūt jaunas iemaņas un prasmes. Uzņēmumam ir iespēja attīstīt talantus, integrēt uzņēmumā svaigas idejas un entuziasmu, un pat izveidot ilgtspējīgu sadarbību ar saviem potenciālajiem darbiniekiem.

Ieguvumi no prakses

  • Praktiska darba pieredzes iegūšana un sava ieguldījuma sniegšana uzņēmuma darbībā;
  • Mentora piesaistīšana, kurš ar savu profesionālo pieredzi dod padomus, rāda piemērus, sniedz konstruktīvu kritiku un atbalstu;
  • Zināšanu un kompetences iegūšana attiecīgajā jomā;
  • Biznesa sakaru nodibināšana;
  • Iepazīšanās ar vadību;
  • Iepazīšanās ar uzņēmumu, kurā studējošais iziet praksi, sniedzot studējošajam informāciju ne tikai par korporatīvo politiku un procesiem, bet arī iepazīstina ar uzņēmuma misiju un mērķiem.

Prakses procesa organizēšanas uzdevumi

  • Izvērtēt, vai studējošais ir sagatavots praktiskam darbam;
  • Piedāvāt prakses iespējas vietējo un starptautiskos uzņēmumos;
  • Sniegt padomus un atbalstu prakses apmācību procesa laikā.

Prakses digitālā pārvaldība

Digitālā prakses platforma Edy365.com nodrošina pilnīgu prakses procesu digitalizāciju. Platforma nodrošina pilnu prakses pakalpojumu klāstu no A līdz Z, sākot no centralizētas praktikantu meklēšanas vairākās profesionālajās izglītības iestādēs līdz ikdienas darba kontrolei un automatizētām prakses atskaitēm, kas iepriekš bija jāveic manuāli. Šī ir vieta, kur uzņēmumi satiek savus nākamos darbiniekus, un studenti atrod savu nākamo darbu.

5000+

Prakses vietas

30+

Universitātes, koledžas, tehnikumi

4000+

Praktikanti

3.5M+

Novadītas prakšu stundas

Prakses vietu nodrošinātāji

Estravel

Estravel Latvia pieder Baltijas tradicionālo tūrisma aģentūru tīklam, piedāvājot visus ar ceļojumiem saistītos pakalpojumus individuālajiem ceļotājiem, grupām, uzņēmumu darbiniekiem, kā arī nodrošina ārzemju un pašmāju klientus ar ceļojumu pakalpojumiem Baltijas valstīs – ekskursiju programmu, pasākumu, konferenču un kongresu rīkošanu Baltijā.

Uzņēmumu grupai Baltijā ir 11 klientu apkalpošanas biroji, no tiem 8 Igaunijā, 1 Latvijā un 2 Lietuvā. Nodarbināto skaits Estravel grupas uzņēmumos pārsniedz 250 darbinieku.

E-pasts: info@estravel.lv
Tīmekļa vietne: estravel.lv
Vieta: Elizabetes iela 63, LV-1050, Rīga

Algoos Study Work and Travel

Ar 10 gadu pieredzi un 10000 praktikantiem, Algoos ir studējošo ceļvedis, kuri vēlas atrast prakses vietas, studijas ārzemēs vai brīvprātīgo projektus.

E-pasts: support@algoos.com
Tīmekļa vietne: algoos.com
Vieta: 57 Iuliu Maniu Blvd., bl. OD16, en. E, 2nd floor, app. 188, Sector 6, Bucharest, Romania

Aza Tours

Aza Tours, ir viens no lielākajiem ceļojumu organizatoriem Lietuvā, ir plaša eksotisko un Dienvideiropas ceļojumu datu bāze. Viņu mērķis ir ne tikai izpildīt, bet arī pārsniegt klientu cerības.

2012. gadā Aza Tours atvēra filiāli Rīgā, veiksmīgi sniedzot tūrisma pakalpojumus, piemēram, plānojot, organizējot un sagatavojot dokumentus starptautiskiem ceļojumiem.

E-pasts: info@azatours.lv
Tīmekļa vietne: azatours.lv
Vieta: Bruņinieku iela 8A, LV-1010, Rīga

Nikos Travel

Nikos Travel galvenais darbības princips ir individuāla pieeja katram klientam. Katra persona, kas vēršas pie viņiem, saņem visplašāko informāciju un viskvalificētāko palīdzību katrā jautājumā, kas saistīts ar ceļojumu. “Uzticieties kvalitātei, ceļojiet ar gaumi” – tas ir Nikos Travel sauklis. Aģentūra strādā ar labākajiem partneriem, izvēlas labākos ceļvežus un pastāvīgi pilnveido sevi.

E-pasts: info@nikostravel.lv
Tīmekļa vietne: nikostravel.lv
Vieta: Baznīcas iela 7, LV-1010, Rīga

Via Hansa & Borealis

Via Hansa & Borealis ir īsti eksperti galamērķu pārvaldībā Baltijas, Ziemeļvalstu un pat Arktikas reģionos! Viņi koncentrējas uz unikālas, autentiskas ceļojumu pieredzes radīšanu, kas ir pielāgota katra klienta individuālajām interesēm un vēlmēm. Uzņēmums augstu vērtē profesionalitāti, kompetenci galamērķu pārvaldībā, uzticamību, inovācijas un ilgtspējīgus risinājumus.

E-pasts: riga@viahansaborealis.com
Tīmekļa vietne: viahansaborealis.com
Vieta: Jura Alunāna iela 3-1, LV-1010, Rīga

Tūrisma aģentūra "Kolumbs"

Tūrisma aģentūrai “Kolumbs” ir vairāk nekā 25 gadu pieredze Latvijas tūrisma tirgū ar augstiem pakalpojumu standartiem ceļojumu pakalpojumu sniegšanā. Aģentūra tika dibināta 1998. gadā un saviem klientiem piedāvā plašu atpūtas un izklaides braucienu, pakalpojumu un informācijas klāstu.

E-pasts: info@kolumbs.lv
Tīmekļa vietne: kolumbs.lv
Vieta: Blaumaņa iela 34-6, LV-1011, Rīga

Bubbles & More

Bubbles&More ir galamērķu pārvaldības uzņēmums, kas specializējas privāto un korporatīvo grupu ceļojumos uz Baltijas valstīm, koncentrējoties uz Skandināvijas tirgu.  Piedāvā ērtus un drošus ceļošanas risinājumus visu lielumu grupām ar dažādām vajadzībām, interesēm un budžetu.

Email: linda@bubblesandmore.lv
Website: bubblesandmore.lv
Location: Mikus iela 20-1, LV-1046, Rīga

Honest Tours

Visneaizmirstamākie ceļojumi vienmēr ir tie, kuros satiktie cilvēki ir jauki un godīgi – šī filozofija iedvesmoja aģentūras nosaukumu. Visos ceļojumos Honest Tours cenšas redzēt galamērķi no visiem pieejamajiem aspektiem – kultūras, dabas, virtuves, mazliet aktivitātes, mazliet izklaides, sniedzot klientiem visaptverošu informāciju.

E-pasts: honest@honesttours.lv
Tīmekļa vietne: honesttours.lv
Vieta: Toma iela 6-1, LV-3401, Liepāja

Viesnīca Janne

Trīszvaigžņu viesnīca “Janne” ir vieta tūristiem un ceļotājiem, kuri vēlas piedzīvot neparastu interjeru ar elegantiem dekoratīviem elementiem un sajust vairāk nekā 100 gadus vecas ēkas atmosfēru ar bagātu vēsturi.

E-pasts: info@heightsconsultants.com
Tīmekļa vietne: hoteljanne.lv
Vieta: Pilsoņu iela 18, LV-1002, Rīga

Restorāns Portofino

Portofiino ēdienkartē tiek piedāvāta klasiskā itāļu virtuve, kas ir pielāgota vietējām ēšanas tradīcijām. To vieno 3 pamatvērtības: garšīga un kvalitatīva ēdiena atpazīšana, autentiskas sastāvdaļas un virtuves ģeogrāfija un vēsture. Katram komandas loceklim ir sirsnīga attieksme, centība un profesionalitāte, ienesot unikālas detaļas restorāna kopējā tēlā.

E-pasts: info@porto-fino.lv
Tīmekļa vietne: porto-fino.lv
Vieta: Ausekļa iela 7, LV-1010, Rīga

Kā pieteikties?

Pieteikšanās praksei ir diezgan vienkāršs process!

1. solis: Atver Moodle E-studiju platformu un autorizējies.

2. solis: Noklikšķiniet uz sadaļas Prakse, skatiet prakses vietu piedāvājumus un pēc tam atlasiet opciju “Prakses pieteikums”.

3. solis: Pabeidziet pieteikšanās procesu.

4. solis: Divu darba dienu laikā tiks veikta jūsu prakses pieteikuma informācijas pārbaude un apstrāde.

5. solis: Pēc tam, kad jūsu pieteikums ir apstrādāts, norunājiet tikšanos ar prakses koordinatoru.

Prakses nodaļas kontakti:
E-pasts: internships@college.lv
Tālrunis: +371 28 007 735